Cât de greu este să obții NINo?

Numărul Unic de Asigurare (National Insurance Number – NINo) este un număr cu ajutorul căriua se ține evidența contribuţiilor sociale plătite către statul britanic.

Acest număr este emis de către instituția numită Jobcentre Plus și nu este foarte greu de obținut dacă toate documentele tale sunt în regulă.

Pentru a obţine Numărul Unic de Asigurare, este necesar ca fiecare persoană să prezinte documente care să ateste atât identitatea cât și şi tipul activităţilor desfăşurate în Marea Britanie, dupcă cum urmează:

  • Documente care atestă identitatea: Paşaportul / Cartea de Identitate / Permisul de conducere.
  • Documente care atestă derularea angajării: Oferta de angajare / Contractul de muncă.
  • Dacă este cazul, documente care atestă activitatea de „self-employment”: Contracte de prestări servicii / Facturi pentru serviciile prestate / Extrase de cont bancar.

De reținut este faptul că fiecare persoană este necesar să furnizeze cât mai multe documente care confirmă îndeplinirea cerinţelor legale. Pentru a intra în posesia Numărului Unic de Asigurare trebuie programat un interviu, iar instrucțiunile complete pot fi accesate la pagina www.gov.uk/apply-national-insurance-number.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *