Zboruri ieftine din România către Anglia

Printre cele mai comune întrebări ale persoanelor care caută să se angajeze sau au obținut deja un loc de muncă în Anglia este cea legată de transportul până în Regatul Unit. Din fericire, în ultimii ani prețurile biletelor de avion din România în Anglia au scăzut datorită revoluției low-cost, iar zboruri accesibile se găsesc destul de ușor nu numai din București, dar și din alte orașe ale țării.

Din București…

Aeroportul din Otopeni are cea mai bogată ofertă, cu nu mai puțin de 5 companii care ofertă zboruri directe către UK.

Astfel, TAROM și British Airways oferă zboruri de linie către Londra-Heathrow. Datorită concurenței, prețurile acestor zboruri au devenit competitive, nu de puține ori companiile promovând oferte București – Londra – București la 100 euro sau one-way începând de la 70 de euro. Mare atenție, pentru că, de curând, tarifele cele mai mici de la British Airways nu includ bagaj de cală! Aceste tarife au menționată descrierea „Hand baggage only”.

Blue Air și Wizz Air, companii low-cost prezente de mult timp pe piața din România, oferă zboruri către aeroportul din Luton (promovat ca London-Luton Airport). Acest aeroport se află la o distanță de aproximativ 60 de km de centrul Londrei. Pe durata programului de vară 2015, Wizz Air are nu mai puțin de trei zboruri zilnice către Luton (operate cu aeronave Airbus A320-200, cu 180 de locuri). Blue Air are un zbor zilnic către Luton pe durata programului de vară din acest an. Atenție – la ambele companii bagajul de cală este taxat suplimentar.

Începând din data de 30.03.2014, Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, zboară către aeroportul din Stansted (promovat ca London-Stansted Airport). Acest aeroport se află la o distanță de 50 km de centrul Londrei.

Din păcate, easyJet, a doua cea mai mare companie low-cost de pe continent, renunță la zborurile București – Londra din data de 27.03.2015. Această companie zbura de la Otopeni la aeroportul London-Gatwick, al doilea cel mai mare aeroport al Londrei.

În afară de Londra, mai există două opțiuni de zboruri fără escală din București către Anglia – Wizz Air zboară către Doncaster/Sheffield, de unde se ajunge relativ ușor la Birmingham sau Manchester, iar Blue Air oferă zboruri către Liverpool.

Din restul țării…

Wizz Air oferă zboruri către Luton din Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Începând cu vara anului 2015, Wizz Air va zbura și dinspre Constanța (aeroportul Mihail Kogălniceanu) și același aeroport Londra – Luton.

Cu Blue Air puteți ajunge la Luton și Liverpool din Bacău, iar TAROM oferă zboruri directe între Iași și Londra – Luton.

One thought on “Zboruri ieftine din România către Anglia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *